herakleiotv.gr
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κρήτη: Εκτεταμένοι αστυνομικοί έλεγχοι σε όλο το νησί με σωρεία παραβάσεων και συλλήψεις

Κοινοποίηση

Εκτεταμένους ελέγχους, με έμφαση στους δρόμους και σκοπό την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, πραγματοποίησε σε όλη την Κρήτη το Σαββατοκύριακο η τοπική ΕΛΑΣ, με αποτέλεσμα να βεβαιωθεί σωρεία παραβάσεων και να συλληφθούν 7 άτομα, ανάμεσά τους και 2 ανήλικοι, για παραβάσεις του ΚΟΚ και της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές επιχειρήσεις, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την καταστολή της εγκληματικότητας και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας ανηλίκων, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις έγιναν από τις διευθύνσεις αστυνομίας των 4 νομών και περιλάμβαναν ελέγχους σε άτομα, αυτοκίνητα, διάφορους χώρους και έρευνες σε οικίες.  Κατά τη διάρκειά τους ελέγχθησαν 579 άτομα, εκ των οποίων 52 ανήλικοι, και 542 οχήματα. Βεβαιώθηκαν 113 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, από τις οποίες οι 25 αφορούσαν μέθη και 1 κάπνισμα. Συνολικά προσήχθησαν 21 άτομα και συνελήφθησαν 7 (2 ανήλικα) . Τέλος, κατασχέθηκαν, μικροποσότητες κάνναβης.

Όπως διαμηνύει η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, που έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη διενέργεια στοχευμένων ελέγχων, όσο και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές του νησιού.

πηγη/www.ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εργάτες γης: Ευρεία σύσκεψη για την αντιμετώπιση των ελλείψεων

Εγκαίνια έκθεσης της Μαρίας Στεφανουδάκη με τίτλο «Ακολουθώντας τα ίχνη της»

Συζητώντας για την τοπική ιστορία. Νέες τάσεις και κατευθύνσεις στην ιστοριογραφία της Κρήτης