herakleiotv.gr
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΗΡΑΚΛΕΙΟΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Ηράκλειο – Καλοκαίρι» 2024-Έρχεται το 1ο Φεστιβάλ των Τειχών

Κοινοποίηση

Στη διάθεση Δημοτών και επισκεπτών βρίσκεται το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Ηράκλειο-Καλοκαίρι» 2024, ενός από τους πλέον καταξιωμένους θεσμούς του Δήμου Ηρακλείου και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού.

Το φεστιβάλ «Ηράκλειο – Καλοκαίρι» αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της πολιτιστικής, κοινωνικής και ψυχαγωγικής ζωής του Ηρακλείου και πραγματοποιείται στα κηποθέατρα «Νίκος Καζαντζάκης», «Μάνος Χατζιδάκις», στις Πύλες «Βηθλεέμ» και «Βιτούρι» καθώς στον θερινό κινηματογράφο «Πύλη Βηθλεέμ», τοπόσημα στα οποία διαχρονικά αναδεικνύεται η τέχνη και ο πολιτισμός.

Το πλούσιο πρόγραμμα του φεστιβάλ για το 2024 περιλαμβάνει σημαντικές επαγγελματικές αλλά και ποιοτικές ερασιτεχνικές δημιουργίες, δράσεις πολιτιστικών φορέων και εκδηλώσεις της Περιφέρειας Κρήτης. Επιπλέον στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο Βηθλεέμ, θα προβληθούν 70 μικρού́ και μεγάλου μήκους ταινίες από́ όλο τον κόσμο, σύγχρονες ταινίες του Ελληνικού́ σινεμά́, κλασσικές ταινίες καθώς και αφιερώματα σε μεγάλους σκηνοθέτες και στο σύγχρονο Ιταλικό́ Σινεμά́.

Φέτος για πρώτη χρονιά, από τις 30 Αυγούστου έως και τις 10 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί το 1ο «Φεστιβάλ των Τειχών» από τον Δήμο Ηρακλείου μέσω της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού με ποικίλες πολιτιστικές δράσεις οι οποίες θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, όλες με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός σημειώνει πως «Στο Ηράκλειο του πολιτισμού και των παγκόσμιων μνημείων, ξεκίνησε ένα ακόμη καλοκαιρινό ταξίδι στον κόσμο των τεχνών. Το Φεστιβάλ «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2024» άνοιξε αυλαία και προσκαλεί στα κηποθέατρα Νίκος Καζαντζάκης και Μάνος Χατζιδάκις, στις Πύλες Βηθλεέμ και Βιτούρι καθώς και στον θερινό κινηματογράφο Βηθλεέμ στην χαμηλή πλατεία του ομώνυμου Προμαχώνα. Επιπλέον, ένας νέος θεσμός, το Φεστιβάλ των Τειχών, εγγράφεται δοκιμαστικά στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι του Ηρακλείου: ένα Φεστιβάλ με καλλιτεχνικές δράσεις σε χώρους των Ενετικών Τειχών, όλες με ελεύθερη είσοδο. Ως Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου, πιστεύουμε στον πολιτισμό και επενδύουμε στην πολιτιστική δημιουργία. Συνεχίζουμε και διευρύνουμε τις επιτυχημένες πρωτοβουλίες, ενώ παράλληλα σχεδιάζουμε ένα πλαίσιο το οποίο περιλαμβάνει νέους χώρους πολιτιστικής έκφρασης και έχει ως στόχο την ενίσχυση του πλουραλισμού και την ανάδειξη κάθε καλλιτεχνικής ανησυχίας. Σας καλώ να αγκαλιάσετε τις εκδηλώσεις των Φεστιβάλ μας, να απολαύσετε την τέχνη μέσα στο περιβάλλον όπου ο σύγχρονος πολιτισμός συναντά τη φύση και την ιστορία.».

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ρένα Παπαδάκη- Σκαλίδη τονίζει πως «Με τις εκδηλώσεις του Δήμου «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2024», προσδοκούμε κι εφέτος να προσφέρουμε στους κατοίκους και στους επισκέπτες της πόλης μας, την δυνατότητα να παρακολουθήσουν επιλεγμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και πολλές από αυτές, θα έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό» και μας καλεί «να μοιραστούμε αξέχαστα βράδια, απολαμβάνοντας ωραίες εκδηλώσεις και αγαπημένες ταινίες κάτω από τον μαγευτικό ουρανό του καλοκαιριού.»

Δείτε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Ηράκλειο – Καλοκαίρι» 2024 εδώ:

https://www.heraklionculture.gr/wp-content/uploads/2024/07/Heraklion_Summer_Festival_2024.pdf

Στην νέα πύλη πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου μπορείτε να παρακολουθείτε όλες τις δράσεις πολιτισμού του Δήμου μας καθώς και να ενημερώνεστε για τις τυχόν αλλαγές του προγράμματος του Φεστιβάλ:

Ακολουθήστε τις σελίδες των Κηποθέατρων στο Διαδίκτυο:

Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης»

Facebook: https://www.facebook.com/NikosKazantzakisOpenAirTheatreHeraklion

Instagram:  https://www.instagram.com/nikoskazantzakis_opentheatre

Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

Facebook: https://www.facebook.com/manoschartzidakisopenairtheater

Instagram:  https://www.instagram.com/manoschatzidakis_opentheatre/

Ανοικτό θέατρο «Πύλη Βηθεέμ»

Facebook: https://www.facebook.com/bethlehemopenairtheater.gr

Θερινός Κινηματογράφος «Βηθλέεμ»

Facebook: https://www.facebook.com/cinebethlehem

Instagram:  https://www.instagram.com/cine_bethlehem

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνεδρίαση της Οικονομικής Εππιτροπής την Τρίτη 9/2/2021

Ηράκλειο: Νεκρός 25χρονος σε τροχαίο

H στάση του ΠΑΣΟΚ για την εκδήλωση στο θέατρο Άλφα και η απάντηση Χριστοδουλάκη